Chef

  • Work Term: Permanent
  • Work Language: French
  • Hours: 30 to 40 hours per week
  • Education: College/CEGEP
  • Experience: 5 years or more
  • or equivalent experience

Asset languages

  • Haitian; Haitian Creole

Tasks

  • Estimate amount and costs of supplies and food items
  • Estimate labour costs
  • Maintain records of food costs, consumption, sales and inventory
  • Analyze operating costs and other data
  • Demonstrate new cooking techniques and new equipment to cooking staff
  • Supervise activities of specialist chefs, chefs, cooks and other kitchen workers
  • Create new recipes
  • Instruct cooks in preparation, cooking, garnishing and presentation of food
  • Prepare and cook complete meals and specialty foods for events such as banquets
  • Supervise cooks and other kitchen staff
  • Prepare and cook food on a regular basis, or for special guests or functions
  • Prepare and cook meals or specialty foods
  • Requisition food and kitchen supplies
  • Consult with clients regarding weddings, banquets and specialty functions
  • Plan menus and ensure food meets quality standards
  • Prepare dishes for customers with food allergies or intolerances
  • Recruit and hire staff
  • Supervise activities of sous-chefs, specialist chefs, chefs and cooks
  • Train staff in preparation, cooking and handling of food
  • Leading/instructing individuals

Certificates, licences, memberships, and courses 

  • Cook Trade Certification
  • Certified chef de cuisine (CCC)
  • Safe Food Handling certificate
  • Workplace Hazardous Materials Information System (WHMIS) Certificate
  • Food Safety Certificate

Cuisine specialties

  • French
  • Canadian
  • Italian cuisine
  • European
  • Vegetarian
  • International
  • Caribbean and Latin American cuisine

Area of work experience

  • Manager

Security and safety

  • Criminal record check

Work conditions and physical capabilities

  • Fast-paced environment
  • Work under pressure
  • Tight deadlines
  • Handling heavy loads
  • Physically demanding
  • Attention to detail
  • Combination of sitting, standing, walking
  • Standing for extended periods
  • Bending, crouching, kneeling

Personal suitability

  • Leadership
  • Dependability
  • Efficient interpersonal skills
  • Excellent oral communication
  • Flexibility
  • Initiative
  • Organized
  • Reliability
  • Team player

Screening questions

  • Are you available for the advertised start date?
  • Are you currently legally able to work in Canada?
  • Are you willing to relocate for this position?
  • Do you currently reside in proximity to the advertised location?
  • Do you have previous experience in this field of employment?
  • Do you have the above-indicated required certifications?
  • What is the highest level of study you have completed?
  • What is your current level of study?

Financial benefits

  • Gratuities
Apply on this job

Trois-Rivières, QC G9A 4J1, Canada
CA$18.00 per hour

Apply on this job

Related job offers

Aide-général

AIDE-GÉNÉRAL(E)   Permanent – 20heures/semaine Résidence Quartier Sud – Ville Lévis ...

Préposé/préposée à l'entretien ménager

CA$21.25 to CA$22.00 per hour

Description de l’offre d’emploiPoste à Saint-Romuald lundi au vendredi de 20h à minuit ( +/- 20h / semaine )Utilisation et maintien du bon fonctionnement d'une autorécureuse et du matériel nécéssaire.Le quart peu aussi être fait le matin tôt.21,25...

Commis de cuisine

CA$16.50 per hour

Description de l'entrepriseQue ce soit sur le plancher, dans les entrepôts ou dans les bureaux, nous sommes toujours à la recherche de personnes passionnées comme nous !Pasquier est un leader dans le domaine de l'alimentation. Chacun des membres de...

Cuisinier/cuisinière en chef

CA$22.00 per hour

Description de l'entrepriseFondée depuis 1967, Buffet Nico inc., une entreprise familiale œuvre dans le domaine de l’alimentation,  que ce soit dans le milieu scolaire,  industriels, ou édifices à bureaux, offre un service complet pour des...

Commis de cuisine

CA$17.55 per hour

Description de l’offre d’emploi Préparer les ingrédients pour la cuisine incluant préparer les portions, couper et ranger les aliments.Préparer les aliments à cuisson rapide et aussi les salades, sandwichs, condiments et vinaigrettes. Peser et...

Plongeur/plongeuse - services alimentaires

CA$16.00 to CA$22.00 per hour

Description de l'entrepriseBistro chic et sympathique situé au coeur du magnifique village de Saint-Charles de Bellechasse Le Bleu Citron c'est un endroit chic et convivial, situé le long d'un cours d'eau, où l'on peut déguster une fine cuisine...