Second chef

  • Work Term: Permanent
  • Work Language: English
  • Hours: 40 hours per week
  • Education: No degree, certificate or diploma
  • Experience: 3 years to less than 5 years

Work setting

  • Restaurant

Ranks of chefs

  • Sous-chef

Tasks

  • Estimate amount and costs of supplies and food items
  • Maintain records of food costs, consumption, sales and inventory
  • Analyze operating costs and other data
  • Demonstrate new cooking techniques and new equipment to cooking staff
  • Supervise activities of specialist chefs, chefs, cooks and other kitchen workers
  • Create new recipes
  • Instruct cooks in preparation, cooking, garnishing and presentation of food
  • Prepare and cook complete meals and specialty foods for events such as banquets
  • Supervise cooks and other kitchen staff
  • Prepare and cook food on a regular basis, or for special guests or functions
  • Prepare and cook meals or specialty foods
  • Requisition food and kitchen supplies
  • Plan menus and ensure food meets quality standards
  • Prepare dishes for customers with food allergies or intolerances
  • Train staff in preparation, cooking and handling of food

Supervision

  • 3-4 people

Certificates, licences, memberships, and courses 

  • Food Safety Certificate

Cuisine specialties

  • Thai

Work conditions and physical capabilities

  • Fast-paced environment
  • Work under pressure
  • Physically demanding
  • Attention to detail
  • Standing for extended periods

Personal suitability

  • Dependability
  • Organized
  • Reliability
  • Team player

Screening questions

  • Are you currently legally able to work in Canada?
  • Are you willing to relocate for this position?
  • Do you have previous experience in this field of employment?
  • Do you have the above-indicated required certifications?

Financial benefits

  • Gratuities

Other benefits

  • Free parking available
Apply on this job

Montréal, QC H2T 1R5, Canada
CA$27.50 per hour

Apply on this job

Related job offers

Sous-Chef

SOUS-CHEF Permanent – 40 heures/semaine Les Résidences du Marché - Sainte-Thérèse Travailler au Groupe Maurice, c’est se coller à des valeurs ...

Cuisinier/cuisinière

CA$20.00 to CA$22.00 per hour

Description de l'entrepriseRésidence de personne âgéesDescription de l’offre d’emploiPréparer le diner et le souper est servir.Qualifications professionnellesCette offre d'emploi est soumise à une qualification professionnelle reconnue en dehors du...

Aide-cuisinier/aide-cuisinière

CA$16.00 per hour

Description de l'entrepriseFondée depuis 1967, Buffet Nico inc., une entreprise familiale œuvre dans le domaine de l’alimentation,  que ce soit dans le milieu scolaire,  industriels, ou édifices à bureaux, offre un service complet pour des...

Serveur(-euse)

CA$12.60 per hour

Description de l'entreprisePlus grand réseau de plein air au Québec, la Sépaq administre, exploite et met en valeur les lieux grandioses qui lui sont confiés par le gouvernement du Québec. Plus de 3 400 employés, passionnés de nature et ayant le...

Aide-cuisinier/aide-cuisinière

CA$18.00 to CA$20.00 per hour

Description de l'entrepriseRestaurant bistro grilladeDescription de l’offre d’emploiL aide cuisinier releve du cuisinier et du responsable de l'établissment. Il prepare les repas aide le cuisnier a preparer les plats principaux, les accompagnements...

Cuisinier/cuisinière

CA$19.00 to CA$23.00 per hour

Description de l'entrepriseRestaurant bistro grilladeDescription de l’offre d’emploiL aide cuisinier releve du  chef cuisinier et du responsable de l'établissment. Il prepare les repas aide le ct le chef a preparer les plats principaux, les...