Chef

  • Work Term: Seasonal
  • Work Language: English or French
  • Hours: 40 hours per week
  • Education: College, CEGEP or other non-university certificate or diploma from a program of 3 months to less than 1 year
  • Experience: 3 years to less than 5 years

Work site environment

  • Hot

Work setting

  • Staff accommodation provided
  • Restaurant
  • Urban area
  • Bistro

Ranks of chefs

  • Head chef

Tasks

  • Estimate amount and costs of supplies and food items
  • Demonstrate new cooking techniques and new equipment to cooking staff
  • Supervise activities of specialist chefs, chefs, cooks and other kitchen workers
  • Create new recipes
  • Instruct cooks in preparation, cooking, garnishing and presentation of food
  • Prepare and cook complete meals and specialty foods for events such as banquets
  • Supervise cooks and other kitchen staff
  • Requisition food and kitchen supplies
  • Plan menus and ensure food meets quality standards
  • Supervise activities of sous-chefs, specialist chefs, chefs and cooks
  • Train staff in preparation, cooking and handling of food

Supervision

  • 5-10 people

Certificates, licences, memberships, and courses 

  • Cook Trade Certification

Cuisine specialties

  • Canadian

Food specialties

  • Fish and seafood
  • Meat, poultry and game
  • Stocks, soups and sauces
  • Vegetables, fruits, nuts and mushrooms

Transportation/travel information

  • Own transportation

Work conditions and physical capabilities

  • Fast-paced environment
  • Work under pressure
  • Physically demanding
  • Attention to detail
  • Standing for extended periods

Personal suitability

  • Leadership
  • Dependability
  • Efficient interpersonal skills
  • Organized

Screening questions

  • Are you willing to relocate for this position?
  • Do you have the above-indicated required certifications?

Health benefits

  • Health care plan

Other benefits

  • On-site housing options
Apply on this job

Québec, QC G1R 4L9, Canada
CA$25.00 per hour

Apply on this job

Related job offers

Aide-général

AIDE-GÉNÉRAL(E)   Permanent – 20heures/semaine Résidence Quartier Sud – Ville Lévis ...

Préposé/préposée à l'entretien ménager

CA$21.25 to CA$22.00 per hour

Description de l’offre d’emploiPoste à Saint-Romuald lundi au vendredi de 20h à minuit ( +/- 20h / semaine )Utilisation et maintien du bon fonctionnement d'une autorécureuse et du matériel nécéssaire.Le quart peu aussi être fait le matin tôt.21,25...

Commis de cuisine

CA$16.50 per hour

Description de l'entrepriseQue ce soit sur le plancher, dans les entrepôts ou dans les bureaux, nous sommes toujours à la recherche de personnes passionnées comme nous !Pasquier est un leader dans le domaine de l'alimentation. Chacun des membres de...

Cuisinier/cuisinière en chef

CA$22.00 per hour

Description de l'entrepriseFondée depuis 1967, Buffet Nico inc., une entreprise familiale œuvre dans le domaine de l’alimentation,  que ce soit dans le milieu scolaire,  industriels, ou édifices à bureaux, offre un service complet pour des...

Commis de cuisine

CA$17.55 per hour

Description de l’offre d’emploi Préparer les ingrédients pour la cuisine incluant préparer les portions, couper et ranger les aliments.Préparer les aliments à cuisson rapide et aussi les salades, sandwichs, condiments et vinaigrettes. Peser et...

Plongeur/plongeuse - services alimentaires

CA$16.00 to CA$22.00 per hour

Description de l'entrepriseBistro chic et sympathique situé au coeur du magnifique village de Saint-Charles de Bellechasse Le Bleu Citron c'est un endroit chic et convivial, situé le long d'un cours d'eau, où l'on peut déguster une fine cuisine...