Executive sous-chef

  • Work Term: Seasonal
  • Work Language: French
  • Hours: 40 hours per week
  • Education: Other trades certificate or diploma
  • Experience: 5 years or more
  • or equivalent experience

Work site environment

  • Noisy
  • Odours
  • Hot
  • Cold/refrigerated

Work setting

  • Formal dining room
  • Room and board provided
  • Hotel, motel, resort

Ranks of chefs

  • Sous-chef

Tasks

  • Prepare and cook complete meals and specialty foods for events such as banquets
  • Supervise cooks and other kitchen staff
  • Prepare and cook meals or specialty foods
  • Prepare dishes for customers with food allergies or intolerances
  • Train staff in preparation, cooking and handling of food

Supervision

  • 3-4 people

Certificates, licences, memberships, and courses 

  • Cook Trade Certification
  • Safe Food Handling certificate
  • Workplace Hazardous Materials Information System (WHMIS) Certificate

Cuisine specialties

  • French
  • Canadian
  • Gluten-free
  • Vegan

Food specialties

  • Fish and seafood
  • Meat, poultry and game
  • Stocks, soups and sauces
  • Vegetables, fruits, nuts and mushrooms

Security and safety

  • Criminal record check

Work conditions and physical capabilities

  • Fast-paced environment
  • Work under pressure
  • Tight deadlines
  • Handling heavy loads
  • Attention to detail
  • Standing for extended periods

Personal suitability

  • Leadership
  • Dependability
  • Efficient interpersonal skills
  • Excellent oral communication
  • Initiative
  • Organized
  • Reliability
  • Team player

Health benefits

  • Dental plan
  • Disability benefits
  • Health care plan
  • Paramedical services coverage
  • Vision care benefits

Financial benefits

  • Life insurance
  • Registered Retirement Savings Plan (RRSP)

Other benefits

  • Free parking available
  • On-site housing options
  • Travel insurance
  • Wellness program
Apply on this job

Tadoussac, QC G0T 2A0, Canada
CA$1,040.00 to CA$1,120.00 per week

Apply on this job

Related job offers

Serveur euse

SERVEUR(EUSE)   Occasionnel Résidence VÜ – Ville Sherbrooke ...

Serveur euse

SERVEUR(EUSE)   Permanent – 22,5heures/semaine Résidence Les promenades du Parc – Ville...

Rôtisseur(se)

CA$16.50 per hour

Description de l'entrepriseQue ce soit sur le plancher, dans les entrepôts ou dans les bureaux, nous sommes toujours à la recherche de personnes passionnées comme nous !Pasquier est un leader dans le domaine de l'alimentation. Chacun des membres de...

Commis à la trattoria / pizza et sandwichs spécialisés

CA$16.50 per hour

Description de l'entrepriseQue ce soit sur le plancher, dans les entrepôts ou dans les bureaux, nous sommes toujours à la recherche de personnes passionnées comme nous !Pasquier est un leader dans le domaine de l'alimentation. Chacun des membres de...

Cuisinier/cuisinière - baie-des-chaleures

CA$28.95 per hour

Description de l'entrepriseLe CISSS de la Gaspésie est réparti sur tout le territoire gaspésien comptant quarante-sept installations incluant des hôpitaux, CLSC, CHSLD, unités de médecine familiale, unités de réadaptation et succursales Jeunesse....

Cuisinier/cuisinière - baie-des-chaleures

CA$28.95 per hour

Description de l'entrepriseLe CISSS de la Gaspésie est réparti sur tout le territoire gaspésien comptant quarante-sept installations incluant des hôpitaux, CLSC, CHSLD, unités de médecine familiale, unités de réadaptation et succursales Jeunesse....