Restaurant manager

  • Durée de l'emploi: Permanent
  • Langue de travail: Anglais
  • Heures de travail: 40 hours per week
  • Education:
  • Expérience:

Education

  • Other trades certificate or diploma
  • or equivalent experience

Work setting

  • Urban area

Budgetary responsibility

  • 0 - $100,000

Tasks

  • Develop budget to determine cost of food, ingredients, alcohol, kitchen and cleaning supplies
  • Evaluate daily operations
  • Modify food preparation methods and menu prices according to the restaurant budget
  • Monitor revenues to determine labour cost
  • Monitor staff performance
  • Plan and organize daily operations
  • Recruit staff
  • Set staff work schedules
  • Supervise staff
  • Train staff
  • Determine type of services to be offered and implement operational procedures
  • Balance cash and complete balance sheets, cash reports and related forms
  • Conduct performance reviews
  • Cost products and services
  • Organize and maintain inventory
  • Ensure health and safety regulations are followed
  • Negotiate arrangements with suppliers for food and other supplies
  • Address customers' complaints or concerns
  • Provide customer service

Supervision

  • 5-10 people

Computer and technology knowledge

  • MS Excel
  • MS Word
  • Spreadsheet

Security and safety

  • Basic security clearance

Transportation/travel information

  • Public transportation is available

Work conditions and physical capabilities

  • Fast-paced environment
  • Work under pressure
  • Tight deadlines
  • Attention to detail

Personal suitability

  • Accurate
  • Client focus
  • Dependability
  • Reliability
  • Team player
  • Ability to multitask

Screening questions

  • Are you authorized to work in Canada?
  • Are you willing to relocate for this position?
  • Do you have experience working in this field?

Experience

  • 1 year to less than 2 years

Other benefits

  • Free parking available
Apply on this job

Montréal, QC, Quebec, Canada
$35.00 per hour

Apply on this job

Related job offers

Chef cuisinier/chef cuisinière d'entreprise

Description de l’offre d’emploiChef cuisinierQualifications professionnellesCette offre d'emploi est soumise à une qualification professionnelle reconnue en dehors du réseau scolaire ou universitaire : (certificats, permis, cours, appartenance à un...

Québec
$27.00 to $30.00 per hour

Cuisinier/cuisinière

Description de l’offre d’emploiPoste cuisinier/cuisinière déjeuners avec expérience Qualifications professionnellesCette offre d'emploi est soumise à une qualification professionnelle reconnue en dehors du réseau scolaire ou universitaire :...

Québec
$22.00 to $25.00 per hour

Sous-chef

Description de l’offre d’emploisous-chefQualifications professionnellesCette offre d'emploi est soumise à une qualification professionnelle reconnue en dehors du réseau scolaire ou universitaire : (certificats, permis, cours, appartenance à un...

Québec
$25.00 to $27.00 per hour

Cuisinier/cuisinière

Description de l'entrepriseRésidence pour aînés, type familiale, autonome, semi-autonome avec tout les services.Description de l’offre d’emploiNous recherchons cuisinier (ère), pour petite résidence pour aînés. Doit préparer dîner et souper. Une...

Sherbrooke
$21.00 to $23.00 per hour

Cuisinier/cuisinière

Description de l'entrepriseCOMSEP est un centre d'éducation populaire de Trois-Rivières qui regroupe et accompagne des personnes et des familles en situation de pauvreté afin d'améliorer leurs conditions de vie.Description de l’offre...

Préposé.e à l'entretien ménager

Description de l'entrepriseL’Hôtel Montfort Nicolet est un centre de villégiature situé sur un site exceptionnel où nature et histoire se rencontrent. Proposant 83 chambres finement décorées, un restaurant bistronomique et un spa nordique au look...

Nicolet
$18.50 per hour